Hvad Er DNSSEC?

DNSSEC (Domain Name System Security Extensions ) – er et sikkerhedslag

som ligger i DNS systemet

DNS er den tjeneste, som omsætter en brugers forspurgte URL f.eks.  comasystem.dk til en IP adresse, som computere kan forstå og således finde ud af, hvor den pågældende hjemmeside befinder sig.

 

Desværre er det muligt for uvedkommende at fingere korrekte DNS opslag, og dermed vildlede brugerne til en side med phishing, malware, ransomeware eller lignende.

 

For at dæmme op for denne mulighed kan alle DNS forespørgsler autentificeres vha. nøgler, som identificerer helt entydigt hvilke DNS servere, der er bemyndiget (autorative) til at angive IP adresser for et bestemt domæne.

Det norske equivalent til DK Hostmaster nemlig NORID AS har lavet følgende video, som forklarer DNSSEC på en ganske anskuelig måde

Desværre er pt. kun 1% (okt. 2016) af alle .dk domæner sikret med DNSSEC.

 

Implementeringen af teknologien falder med de forskellige hostingudbyder, som ofte ikke er klar til at understøtte teknologien.

 

Læs mere om DNSSEC på Wikipedia (engelsk udgave).

DK Hostmaster har lige udgivet meget gode forklaringer omkring emnet på dansk og lavet nogle billeder, der forklarer DNSSEC på en anden måde. Linket til siden finder du her.

 

Ved at installere et lille plugin in browseren fra DNSSEC Validator er det muligt at validere DNSSEC status for de hjemmesider, som vises i browseren.

DK Hostmaster og Cloudflare arbejder sammen

Siden april 2017 arbejder DK Hostmaster sammen med Cloudflare om at automatisere DNSSEC for .dk domæner.

Hvis man ligger I Cloudflare med et .dk domæne, så oprettes DNSSEC automatisk for domænet imellem Cloudlfare og DK Hostmaster.

COMAsystem’s kunder opnår dermed automatisk DNSSEC sammen med en lang række andre fordele.

Læs også om

COMAsystem kan uanset hosting nemt hjælpe virksomheden med at få styr på DNSSEC.

Når vi arbejder med en virksomheds domæne, kan vi gennemføre hele implementeringen af DNSSEC eller bistå virksomhedens IT afdeling med dette.